26/10/2016

Nieuwe editie van muzikaal laboratorium Bijloke-manufactuur

Prototype De Bijloke-manufactuur is een muzikaal laboratorium waarin bevlogen jonge muzikanten de kans krijgen om een (wild/ongewoon/spannend/...) idee uit te testen. Ze kunnen er naar hartenlust experimenteren, de grenzen van hun muzikale universum aftasten, nieuwe vormen verkennen en linken leggen tussen hun eigen uitdrukkingsvorm en andere artistieke disciplines.
Mitsein
Tom de Cock en Maarten Stragier slaan voor dit project de handen in elkaar met componist Andrea Mancianti. Centraal in deze samenwerking staat het begrip Mitsein: "de onontkoombare aanwezigheid van de medemens in onze dagelijkse beleving". Het concept is ontleend aan Heideggers Sein und Zeit.

Mancianti vertaalt die idee in het radicaal doordrijven van de evidente verbondenheid die kamermuziek tussen uitvoerders genereert. Het gaat hier echter niet louter om een vrije uitwisseling van muzikale intenties, maar om een fysieke vervlechting van de percussie set-up en de elektrische gitaar, een versmelting tot een soort instrumentale siamese tweeling.

Tom De Cock, percussie | Maarten Stragier, elektrische gitaar | Andrea Mancianti, compositie

Prototype
Ine Vanoeveren en Nico Couck onderzoeken tijdens deze manufactuur de relatie tussen muziek, tekst, scenografie, licht en video. Hun doel daarbij is methodes te ontwikkelen om het concert, de voorstelling meer te laten zijn dan een som van de delen.

Nico Couck, elektrische gitaar | Ine Vanoeveren, dwarsfluit | Nico Vandenbergh, licht | Dan Tramte, componist

Praktische info :

Bijloke-manufactuur : Mitsein / Prototype
Dondardag 27 oktober 2016 om 20.00 u
Muziekcentrum De Bijloke - Gent


Meer info : www.bijloke.be

20:40 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.