27/09/2016

Feestelijk openingsweekend van de concertreeks String Quartet 16|17 in Flagey

sonic.art Saxophonquartett Van 30 september tot 2 oktober vindt de feestelijke opening plaats van de concertreeks String Quartet 16|17. Het hele seizoen lang worden 's werelds bekendste strijkkwartetten naar Flagey uitgenodigd, en dit Quartet Weekend vat in een notendop samen waarvoor de reeks garant staat : ontmoetingen tussen de allergrootste musici, tussen muziek van vroeger en nu, tussen genres... Net als altijd mag men zich verwachten aan de mooiste muziek gekaderd binnen de ongelooflijke akoestiek van de Studio's van Flagey. Een voorsmaakje krijgt het publiek al tijdens het Piknikconcert op 30 september van het Edding Quartet. Het Modigliani Quartet verrast samen met gevestigd en aanstormende talent op juweeltjes uit de kamermuziek. Nieuwe wegen worden ingeslagen door het radio.string.quartet en het sonic.art Saxophonquartett (foto).

radio.string.quartet - za 1/10 om 22.15 u
De allereerste strijkkwartetmuziek dateert van de barok en nog steeds evolueert het genre. Tijdens dit tweede concert van de avond worden nieuwe wegen ingeslagen door het radio.string.quartet met eigen interpretaties van het repertoire van jazz fusion bands zoals het Mahavishnu Orchestra. Is het klassieke muziek ? Is het jazz ? Of eerder pop of rock ? Een optreden van dit ondertussen wereldberoemde Weense kwartet omvat het allemaal !
Album presentation : “Posting Joe” – Celebrating Weather Report Live (2013, ACT Music)

sonic.art Saxophonquartett - zo 2/10 om 20.15 u
Het Quartet Weekend wordt afgesloten door het opmerkelijke Duitse sonic.art Saxophonquartett. Verwacht van deze musici niet louter een uitvoering van het originele repertoire voor kwartet op saxofooninstrumenten. Integendeel, deze winnaars van diverse kamermuziekwedstrijden schrijven als het ware samen met arrangeurs en componisten de muziek voor hun concerten, een dynamiek creërend die de optredens van dit ensemble uniek maakt. Speciaal voor dit concert creëerde Paul Pankert een compositie, op vraag van Flagey. Dit concert is een samenwerking met de Deutschsprachige Gemeinschaft en het Goethe Institut Brüssel.

Progrramma :
- Felix Mendelssohn, uit 4 Werken voor Strijkkwartet, op.81 : Capriccio in e (arr. voor saxofoonkwartet)
- Aleksander Glazoenov, Saxofoonkwartet in Bes, op. 109
- György Ligeti, Six Bagatelles voor blazerskwintet (arr. voor saxofoonkwartet)
- Paul Pankert, Uraufführung (in opdracht van Flagey)
- Philip Glass, Strijkwartet nr. 3, "Mishima"

Praktische info

Quartet Weekend@Flagey
Van vrijdag 30 september t.e.m. zondag 2 oktober 2016
Flagey - Brussel


Meer info : www.flagey.be

21:12 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.