22/06/2016

Midzomerfestival AlbaNova zoekt dit jaar de grens op tussen leven en dood

Benjamin Glorieux De derde editie van AlbaNova, de vroegere Dag Oude Muziek, brengt een mix van historische en avontuurlijke concerten, experiment en nieuw talent. Dit jaar staat muziek tussen leven en dood centraal. Geen begrafenismuziek, maar muziek als verzet en als troost. AlbaNova zoekt samen met centrale festivalgast Benjamin Glorieux (foto) en een topcast de grote emoties op. 

Van Orpheus en Eurydice over Schuberts zwanenzang tot Amerikaanse traditionals in een hedendaagse bewerking. AlbaNova 2016 schuwt de grote emoties niet en legt ze met onder andere Dialogos, Jan Van Elsacker, Thomas Bauer, Jos van ImmerseelIctus en Liesa Van der Aa in handen van een topcast. Antwerps stadsdichter Maarten Inghels brengt een selectie gedichten uit het project ‘De eenzame uitvaart’. Festivalgast Benjamin Glorieux neemt tientallen cellisten, acteurs en zangers mee in een muzikaal avontuur dat oud en nieuw verbindt.

AlbaNova slaat net als in vorige edities bruggen tussen vroeger en nu. Eigentijdse creaties met het verleden als inspiratie staan er naast historische muziek die klinkt als nooit tevoren. Een dag vol historische concerten, avontuurlijke experimenten en workshops.

Participatie
Nog meer dan vorige jaren wordt er sterk ingezet op participatieve trajecten. Thomas Baeté, festivalgast AlbaNova 2015, gaat met zijn The Shuffle Season en jeugdkoor ‘t Basikliekje uit Tongeren aan de slag met liederen uit de Tongerse Schatkamer die recent heropend werd. Het resultaat zal te horen zijn tijdens het openingsconcert van AlbaNova.

Centrale festivalgast Benjamin Glorieux neemt tientallen cellisten, acteurs en zangers op sleeptouw voor een muzikaal avontuur met Dido’s Lament uit ‘Dido and Aeneas’ van Purcell als uitgangspunt. Verwacht je aan een verrassend slotspektakel met vuur, dans en muziek.

Familie
Ook gezinnen met kinderen komen aan hun trekken op AlbaNova. Naast enkele laagdrempelige concerten, bieden we ook een aantal leuke workshops aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een instrumentenatelier waar je je eigen strijkinstrument kan bouwen? En zelfs de allerkleinsten gaan aan de slag met enkele muzikale thema’s die op het festival te horen zullen zijn.

Praktische info :

AlbaNova - Midzomerfestival voor creatie en muzikaal erfgoed
Zondag 26 juni 2016 van 10.00 u tot 18.00 u
Landcommanderij Alden Biesen - Bilzen


Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.albanovafestival.com

Benieuwd ? Bekijk hier de teaser van AlbaNova

22:37 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.