22/06/2016

Concertavond Promenade sauvage en RimRam in D'apostrof in Meigem

Concertavond Promenade sauvage en RimRam In Music for Tectonic Plates evoceert Promenade Sauvage (Luca Piovesan op accordeon en Maarten Stragier op klassieke en elektrische gitaar ) beelden van onstuitbare kracht en erosie.  Op het programma staan composities van zowel nieuwe beloftes als van gevestigde waarden. Deze muziek botst, schuurt en schraapt in een reusachtig klankreservoir. Overweldigend!


RimRam ontstond uit de schoot van The Colorist, in samenwerking met Emiliana Torrini. 
Tim Vandenbergh op bas, Jeroen Baert op viool en Sep François op vibrafoon gaan vanuit een gemeenschappelijke liefde voor geïmproviseerde muziek als groep de confrontatie aan met hedendaagse composities van Arvo Pärt, Steve Reich en John Zorn. Ze stellen zich de vraag hoe hun 3 instrumenten, elk met specifieke klankkleuren, resonanties en associaties tot één geheel kunnen versmelten, soms vanuit concrete thema’s, soms vanuit het niets.

Samen zoeken ze de grenzen op van wat mogelijk is op hun eigen instrument, laten zich inspireren door elkaars creatieve persoonlijkheden, en mengen die elementen met ideeën uit de repetitieve, meditatieve en experimentele muziek, soms in drie verschillende interpretaties, soms als collectieve geest.

Praktische info :

Concertavond Promenade sauvage en RimRam
Zaterdag 25 juni 2016 om 19.00 u
Kunstengalerie D'apostrof - Meigem


Meer info : www.dapostrof.be

21:57 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.