25/02/2016

Schreck ensemble met bassboxen en Igor Urruchi in Logos

bassboxen Het Nederlandse Schreck Ensemble combineert sinds 1989 gecomponeerde instrumentale en elektro-akoestische muziek met improvisaties. In deze voorstelling nemen de bassboxen, klanksculpturen van Hans van Koolwijk, een prominente rol in. In deze bassboxen worden bamboefluiten door de beweging van een basluidspreker tot klinken gebracht. De subtiele, verfijnde klanken van de bassboxen smelten samen met de diepe klanken van Igor Urruchi's basklarinet. Op het programma staan o.a. een compositie van Bart Spaan en een creatie van Hans van Eck.

De Spaanse basklarinettist Igor Urruchi studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid bij Justo Sanz. Vervolgens behaalde hij bij Henry Bok zijn master-basklarinet cum laude aan de Codarts Hogeschool voor de Kunst te Rotterdam. Hij volgde masterclasses bij o.a. Guy Deplus, Jose Luis Estelles, Miguel Espejo, Matthias Muller en Jan Guns.

Schreck Ensemble : Igor Urruchi (gast) - basklarinet / Caroline Erkelens - stem / Hans van Eck - bassBoxen / Jan-Kees van Kampen - live-elektronika

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige op de valreep nog 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Programma :

  • Bart Spaan - Long (bassBoxen en basklarinet)
  • Hans van Eck - Flugeln, deel 1 (basklarinet, sopraan en klanksporen)
  • Improvisaties voor stem, bassBoxen en elektronische klanken
  • Hans van Eck - Rivieren, House, Zindering en Snellers (solo bassBox-werken)

Praktische info :

Schreck ensemble & Igor Urruchi
Donderdag 25 februari 2016 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org en www.schreck.nl

Hans van Koolwijk : www.hansvankoolwijk.nl

Belangrijk bericht
Het voortbestaan van Stichting Logos komt in het gedrang! Onderteken de petitie op wp.logosfoundation.org/save.

15:11 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.