28/01/2016

Experimentele en elektronische muziek uit Leuven en omstreken

The Art of Sound #2 Na een succesvol debuut beleeft het gratis muziekfestival Art of Sound dit schooljaar zijn 2de editie. Voor de nieuwe leerlingen van het kersverse Creatief Atelier van het SLAC/Conservatorium in Leuven betekent dit jaarlijks de vuurdoop in het concertleven. Ze presenteren er hun eigen composities met verrassende performances.

Art of Sound is echter meer dan een gewoon klasconcert. Met behulp van smaakvolle gastoptredens zoals het symfonieorkest van het SLAC olv Dirk Vandaele, Serendip Trio, Don-Paul Kahl (US),... gecombineerd met een unieke visuele omkadering wordt de Predikherenkerk voor één avond omgetoverd tot het walhalla voor de liefhebbers van experimentele en elektronische muziek in Leuven en omstreken.

Se-Ren_Dip Trio presenteert zijn nieuwe programma 'Solar. Morning after the Deluge'. Het ensemble gebruikt gewijzigde snaarinstrumenten, originele samples, baritonsaxwendingen en alternatieve speeltechnieken. Startpunt en inspiratiebron is een live tekening die de kosmos suggereert. De tekening zal op groot scherm te zien zijn en zal de gemaakte klanken beïnvloeden, en vice versa.

The Art of Sound #2
Vrijdag 29 januari 2016 om 20.30 u
Predikherenkerk - Leuven
Gratis toegang


Meer info : www.facebook.com

Se_Ren_Dip Trio op www.facebook.com/SeRenDipTrio

Bekijk alvast de trailer van 'Solar. Morning after the Deluge' van Se-Ren_Dip Trio

18:29 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.