28/01/2016

Children of Nowhere (Ghost Road 2) : een reis op zoek naar verhalen en herinneringen

Children of Nowhere (Ghost Road 2) Met Ghost Road startte Fabrice Murgia een reis langs ontvolkte steden, een zoektocht, een queeste. Na het succes van het eerste deel langs de Route 66, zet Children of Nowhere (Ghost Road 2) de reis verder… op zoek naar verhalen en herinneringen.

"Children of Nowhere" zijn de kinderen die niet toebehoren aan een bepaalde plaats, waarvan de roots overal liggen. Het verhaal begint in Chacabuco, te midden van de woestijn Atacama in Chili… Een dorre, droge plaats waar geesten van weleer blijven ronddwalen. Deze gewezen mijnstad veranderde onder de dictatuur van Pinochet in een concentratiekamp, en vormt het vertrekpunt van de nieuwe voorstelling van Fabrice Murgia en Dominique Pauwels. Een voorstelling vol documentaire geschiedenis, die ons het verhaal vertelt van de ballingschap van duizenden Chilenen in deze verlaten stad. De verborgen wonde van een heel volk, de ravage van het ultraliberalisme, de verstikking van een jonge generatie….

Videogetuigenissen, poëtische beelden, volksgezang en concrete monologen nemen ons mee naar het hart van deze historie, waar theater en muziek zich vermengen met documentaire film en reisverslagen. De voorstelling is een verzameling van aangrijpende getuigenissen van ex-gevangenen, de gedichten van Pablo Neruda, de muziek van het cellokwartet Aton'& Armide en de hedendaagse visie van de Chilenen die emigreerden naar Europa. Children of Nowhere wordt op die manier een bevraging van herinneringen, een zoektocht naar het ongezegde en naar begraven idealen, maar vooral een verhaal over de kracht van de wanhoop.

Dominique Pauwels is een uiterst veelzijdig componist. Hij krijgt opdrachten voor muziektheater en dans, voor film, reclame, publiciteit en televisie. Hij tekende voor de muziek van de meeste Woestijnvisproducties (Man bijt hond en Het Eiland, om er maar een paar te noemen). De componist staat bekend om het gebruik van technologie en software in zijn muziek, 'nieuwe' klanken die hij op kenmerkende manier combineert met klassiek klinkende composities. Dominique Pauwels is huiscomponist van LOD, het Gentse productiehuis voor muziek en muziektheater.

Praktische info :

LOD / Dominique Pauwels & Fabrice Murgia : Children of Nowhere (Ghost Road 2)
Van vrijdag 29 januari t.e.m. zaterdag 6 februari 2016
Théâtre National - Brussel


Meer info : www.theatrenational.be en www.lod.be

Nadien volgt er een tournee door Frankrijk, Vlaanderen en Nederland met voorstellingen op di 16/02 in de Stadsschouwburg Brugge en di 8 en wo 9/03 in het NTGent.

Elders op Oorgetuige :
Ghost Road : requiem voor een verwoeste beschaving, 19/09/2012

20:17 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.