19/11/2015

Vredesoratorium Onvoltooid Landschap in Antwerpen

Maarten van Ingelgem en Annelies Verbeke De verwoestingen en verschrikkingen van de Groote Oorlog blijven tot op vandaag in het collectieve geheugen gegrift. Ze voeden de roep naar vrede, naar nooit meer oorlog, zelfs bij generaties die nooit een wereldoorlog hebben meegemaakt. Het vredesoratorium Onvoltooid Landschap op tekst van Annelies Verbeke en muziek van Maarten van Ingelgem neemt die Groote Oorlog als uitgangspunt. Op 22 november voeren een 200-tal zangers uit het Basilicakoor Edegem, Carmina Ekeren, A-koor, Jeugdkoor van de!Kunsthumaniora en Vocaal Ensemble Reflection samen met het saxofoonensemble [Sic] en verteller Kurt Defrancq dit vredesoratorium uit in de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Het geheel staat onder leiding van Patrick Windmolders.

Maarten Van Ingelgem (1976) studeerde piano bij Jan Michiels (conservatorium Brussel) en compositie bij Wim Henderickx (conservatorium Antwerpen). Hij is begeleider en leerkracht piano aan de muziekacademies van Dilbeek en Ninove. Maarten is dirigent van het kamerkoor voor hedendaagse muziek De 2de Adem uit Gent en zingt bij Aquarius dat zich eveneens toelegt op hedendaagse vocale muziek.

Als componist schreef hij reeds een vijftigtal composities gaande van solowerk over strijkkwartetten, een kameropera tot een pianoconcerto. Voor dit laatste werk kreeg hij de Prijs voor nieuwe muziek 2005 van de provincie Oost-Vlaanderen. In 2008 reikte Sabam hem de Gouden Klaproos uit voor koorcompositie en in 2012 won hij de European Award for Choral Composers.

Praktische info :

Maarten Van Ingelghem : Onvoltooid Landschap
Zondag 22 november 2015 om 17.00 u
Sint-Pauluskerk Antwerpen


Meer info : www.onvoltooid-landschap.be

Extra :
Maarten Van Ingelgem op www.matrix-new-music.be, www.muziekcentrum.be, nl.wikipedia.org en youtube

15:37 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.