15/11/2015

Karin de Fleyt & David Ibbett in Logos

Karin de Fleyt Fluitiste Karin de Fleyt (foto) en componist, en tevens elektronicaman van dienst David Ibbett brengen donderdag bij Logos werk van Jorge García del Valle Méndez, Neal Farwell en David Ibbett.

In 'No sun, no moon' voor basfluit en elektronica van Jorge García del Valle Méndez vertolken de instrumenten elk een aparte wereld: de realiteit en de parallelle realiteit. Het basismateriaal van de elektronica bestaat uitsluitend uit opnames van basfluit. De compositie kreeg een eervolle vermelding op 'Concours International de Composition de Musique Electroacoustique de Monaco (CICEM)' in 2014.

Met 'Shroud' voor altfluit en live electronics formuleerde Neal Farwell een muzikaal antwoord op het gedicht 'Fishermen with Ploughs' van George Mackay Brown. Net als het gedicht vertolkt de muziek verlies, ervaringen en uiteindelijk hoop.

'Europa', een toongedicht voor fluit en elektronica van David Ibbet, symboliseert de zoektocht naar microbieel leven onder het ijzige oppervlak van de zesde maan van Jupiter. De compositie verkent de geluidsmogelijkheden van de moderne fluit, afwisselend dwarsfluit, piccolo en basfluit. De tonen en effecten vormen samen een narratief waarin het geluid van raketten, het scheuren van de wind, statische radio ruis en krakend ijs met elkaar worden verweven.

Karin de Fleyt specialiseerde zich na haar studies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent in hedendaagse fluittechnieken aan het Orpheus Instituut. Ze doceert fluit aan the College of Music in Leeds en is verbonden aan het Lemminsinstituut te Leuven en de School of Arts te Gent. Ze treedt geregeld op in binnen- en buitenland en is actief als solo fluitiste bij het Hermes Ensemble en het Oh-Ton Ensemble.

David Ibbett is een Britse componist, gevestigd in Boston, USA. Zijn muziek verbindt klassieke met hedendaagse muziek, elektronisch met akoestisch. Ibbett studeerde compositie bij Giles Swayne en Robin Holloway aan Clare College Cambridge en bij Julian Anderson aan the Guildhall School of Music & Drama. Momenteel voltooit hij zijn doctoraat aan de Universiteit van Birmingham bij Jonty Harrison en Scott Wilson.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

Karin de Fleyt & David Ibbett
Donderdag 19 november 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

22:07 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.