01/11/2015

Hedendinsdagen in november : opnieuw een brede waaier aan hedendaagse creaties

Duo Ypsilon In november ontdek je bij de Hedendinsdagen opnieuw een brede waaier aan hedendaagse creaties. Deze korte concerten zijn unieke momenten die de nieuwsgierige luisteraar in staat stellen verschillende facetten van de nieuwe muziek te verkennen doorheen gedurfde programma's, uitgevoerd door de meest getalenteerde musici. 

3/11 - Duo Ypsilon - PointCulture Brussel
Het duo Y (YPSILON) roept in een ambivalent spel van ontdubbeling met twee blaasinstrumenten, de geest van de Griekse mythologie op. De sater Marsyas bespeelde de aulos, een fluit met twee pijpen, en deed de boeren zeggen dat zelfs Apollo het niet beter had gekund op zijn lier.  Charles bespeelt verschillende klarinetten, Simon van bariton- tot sopraansax. Op het programma staan werken van Christian Lauba, Thierry de Mey of van de Amerikaan Marc Mellits. Verwacht je aan een energiek maar ook sensueel concert vol onuitgegeven muzikale choreografieën. 

10/11 - Maxime Desert - PointCulture Brussel
De buitengewone altviolist Maxime Désert is in de leer gegaan bij grootmeesters zoals Alfred Brendel, Gabor Takacs-Nagy, Andras Keller, David Alberman en Nicolas Kitchen. Steeds op zoek naar het onbekende, belandt Désert al gauw in de wereld van de hedendaagse muziek. Hij is lid van het Ensemble Musiques Nouvelles en met het Tana Kwartet treedt hij meermaals buiten de begane paden. Voor deze Hedendinsdag stelt hij een esthetische dwarsdoorsnede voor die als het ware een overzicht verschaft over de volledige hedendaagse creatie.

17/11 - Jean-Marc Fessard, Béatrice Berne, Patunia Jankowska - Théâtre Poème
Voor de tweede maal te gast bij de Hedendinsdagen, wordt Jean-Marc Fessard, Frans musicus en professor aan het Brusselse Conservatorium, dit maal door een andere klarinet en een actrice vergezeld. In een dialoog tussen instrument en stem biedt Jean-Marc Fessard ons een erg persoonlijke inkijk met zijn wereldcreatie 'Alzheimer Voice'.
Fessard is hedendaags componist en lid van het Ensemble Sillages. Hij werkt regelmatig samen met de Poolse radio en TV, de BBC of Radio France.  Dit concert is de gelegenheid om kennis te maken met deze musicus en zijn gasten, de klarinettiste Béatrice Berne en de actrice Patunia Jankowska.

24/11 - Marie-Dominique Gilles - Le Senghor

In samenwerking met het festival Loop kan je voor het laatste concert van deze maand Marie-Dominique Gilles aan het werk zien. Gilles heeft een breed historisch en hedendaags repertoire. Voor dit concert bouwde zij intelligente klankbruggen tussen componisten met een heel eigen taal; van Tristan Murail tot Jean-Marie Rens, van Karlheinz Stockhausen tot Denis Bosse en voorbij het poëtische rijk van Hao-Fu Zhang. Dankzij deze unieke variatie belooft dit een uiterst boeiend concert te worden.

Praktische info :

Hedendinsdagen
Elke dinsdag tot en met 22 december 2015, telkens om 19.00 u
Verschillende locaties in Brussel


Meer info : www.arsmusica.be

Elders op Oorgetuige :
Hedendinsdagen : concerten met nieuwe muziek op dinsdagavond in Brussel, 14/09/2015

22:51 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.