18/05/2015

Max Eastley & Sub Rosa Soundsystem live in Logos

Max Eastley Stichting Logos sluit de maand mei af in eigen huis waar Max Eastley op de planken staat naar aanleiding van een nieuwe platenreeks met Logos concertopnames. Platenlabel Sub Rosa wijdt een volledige platenserie aan pareltjes uit het Logos archief. De eerste dubbel-LP bevat materiaal van Max Eastley & Logos Ensemble, Feminist Improvising Group, C.O.U.M. (Genesis P. Orridge & Paul Woodrow) & Derek Bailey .

Sub Rosa dook in het uitgebreide archief van Stichting Logos en stelde een platenreeks samen met historische Logos koncertopnames. De eerste uitgave, een dubbelLP, bevat materiaal van Max Eastley & Logos Ensemble, Feminist Improvising Group, C.O.U.M. : Genesis P.Orridge & Paul Woodrow en Derek Bailey. Om de release van deze platenserie feestelijk op te luisteren speelt Max Eastley een live concert in de Logos Tetraeder en draaien Guy Marc Hinant en Frédéric Walheer, platenbazen van Sub Rosa, plaatjes.

Sinds de jaren zeventig creëert Max Eastley klanksculpturen en installaties waarin toeval, beweging en natuurkrachten zoals water, wind en ijs een prominente rol spelen. Naast zijn projekten in de openbare ruimte staat Eastley ook geregeld met zelfgebouwde instrumenten op koncertpodia wereldwijd.

In de Logos tetraëder zal Eastley onder andere de Arc bespelen. Dit zelfgebouwde instrument is net als het merendeel van zijn aeolische sculpturen opgebouwd uit een snaar gespannen op een grote houten klankkast. Eastley bespeelt de snaar met zijn vingers, een strijkstok of glazen staafjes. De akoestische klank wordt elektronisch bewerkt en versterkt.

Eastley werkte samen met onder meer David Toop, Hugh Davies, Evan Parker, Steve Beresford, Alex Kolkowski, Rhodri Davies en John Butcher. Zijn installaties en sculpturen stelt hij wereldwijd tentoon. Zijn werk werd o.a. opgenomen in de permanente kollectie van het ZKM in Karlsrühe, Duitsland.

Het Brusselse platenlabel Sub Rosa specialiseerde zich in het uitgeven van oude, veelal onbekende pareltjes. Labelbazen Guy Marc Hinant en Frédéric Walheer putten uit de rijke Sub Rosa-cataloog. Een eclektische mix als afsluiter!

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

Max Eastley & Sub Rosa Soundsystem
Woensdag 27 mei 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Extra :
Max Eastley : maxeastley.co.uk, en.wikipedia.org en youtube
Sub Rosa : www.subrosa.net

14:58 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.