20/04/2015

Logos delft in het rijke repertoire voor mechanische muziekinstrumenten

Mekaniekjes Onophoudelijk deuntjes spelen, zonder af te hangen van kunde of uithouding van uitvoerders, klonk al eeuwen geleden als muziek in de oren. Pianola's en draaiorgels aangedreven door ponsbanden of speeldozen waarbij metalen tongen aangeslagen werden door pinnetjes zijn slechts enkele voorbeelden. Mechanische instrumenten werden door de komst van de grammofoonplaat en de reproduktie van geluid grotendeels naar het verdomhoekje verbannen. Logos delft in het rijke repertoire dat voor deze mechanische muziekinstrumenten werd gecreëerd en vertolkt deze composities voor het mechanisch robotorkest.
Mekanieken zijn ook doorgedrongen in het componeren zelf. Wat anders zou algoritmische compositie kunnen zijn? Uiteraard komen ook de vruchten daarvan aan de orde, een dubbelmekaniek dus.

Dansers, performers en muzikanten: Dominica Eyckmans, Emilie De Vlam, Xavier Verhelst en Kristof Lauwers, o.l.v. Godfried-Willem Raes.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

Logos Robot Orkest : Mekaniekjes
Woensdag 22 april 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

19:15 Gepost in Concert, Dans, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.