16/03/2015

Jong Gents label KERM zorgt voor een avond vol uitdagende elektronische muziek in Logos

Cédric Stevens Op woensdag 18 maart zwaait het jonge Gentse label KERM de plak in de Logos tetraëder. Cédric Stevens, Blaastaal, W. Ravenveer en DSRlines staan garant voor een avond vol uitdagende elektronische muziek.

Blaastaal doopt zijn voelsprieten in de Nederlandse taal en draait het alledaagse gewauwel binnenstebuiten. Weerberichten, taalcursussen, verkeersinformatie, het journaal, televisiesoaps, esoterie, kookkunst en radiopraat, zowat alles moet er aan geloven. Gevonden opnames worden gekneed tot absurde audiocollages. Blaastaals herwerkte banaliteit tovert een glimlach op je gelaat.

David Edren is behalve mede-eigenaar van het Hare Akedod label, ook de man achter DSR Lines. Uit zijn modulaire synths tovert Edren liquide patronen en bedwelmende melodieën. Hij gaat terug naar de kern van de elektronische muziek. Zijn uitgestrekte synthlandschappen laten niemand onberoerd.

Ook bij W. Ravenveer, het alter ego van Erwin Van Looveren, staan modulaire synths centraal. Uit een schijnbare chaos van kabels, jacks en synthmodules ontketenen zich bevreemdende elektronische klanken. Met een zekere voodoo behendigheid laveert Van Looveren tussen Antwerpse bliksems en pulsen. Soms subtiel, vaak extreem.

Na zijn succesvolle avonturen in de techno scène, sloeg Cédric Stevens, aka Acid Kirk, een andere weg in. Beats werden ingeruild voor drones, melodieën voor noise. Door het gebruik van analoge modulaire systemen en bewerkte elektrische gitaar en sitar ontwikkelde Stevens een heel eigen klankbeeld, eerst onder het alias Syncopated Elevators Legacy, nadien onder zijn eigen naam. Stevens werkte samen met onder meer Christian Fennesz en My Cat Is An Alien en bracht releases uit op o.a. Discrepant en Opax records.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

KERM - Cédric Stevens, Blaastaal, W.Ravenveer & DSRlines
Woensdag 18 maart 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Soundmine
Voor de nieuwe editie van Soundmine, een internationale compositiestage, slaan Musica en Logos de handen in elkaar. Deelnemers van Soundmine krijgen de kans om een werk te schrijven voor het Logos robotorkest.
Onder deskundige begeleiding van Wim Henderickx, Diederik Glorieux en Jorrit Tamminga verkennen de deelnemers de mogelijkheden van nieuwe technologieen.
Heb je zin om vijf dagen lang de grenzen van je eigen muzikale verbeelding te verleggen?
Schrijf je dan in voor 1 mei. Het aantal plaatsen is beperkt.
www.musica.be/soundmine

13:13 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.