06/11/2014

De Wereld rond met François Glorieux

François Glorieux Tweeëntachtig jaar en gezegend met een niet te temperen muzikaal vuur, aanstekelijke bezieling en dynamisch enthousiasme. Het moet je maar overkomen … Een leven voor de muziek houdt je jong, dat gaat zeker op voor François Glorieux. Deze internationaal gerenommeerde en veelzijdige muzikant uit Kortrijk is niet alleen een uitmuntend pianist en improvisator, maar ook een gewaardeerd componist en professor.

Hij neemt nog steeds graag plaats aan de vleugel en tokkelt betoverende arrangementen van zowel eigen werk als klassiek en pop uit de toetsen. Bovendien is François Glorieux een begenadigd en gepassioneerd verteller, met een fijn gevoel voor humor. Opwekkende muzikale mijmeringen rond o.a. Chopin, Stan Kenton en The Beatles wisselt hij af met persoonlijke herinneringen rond zijn ontmoetingen met de groten der aarde: van de sjah van Perzië tot Koning Boudewijn of Michael Jackson. Kortom, een feestelijke avond 'op de wijze van' François Glorieux.

De carrière van François Glorieux valt niet samen te vatten op enkele velletjes papier, laat staan in een boek. Honderden composities, duizenden concerten en 58 jaar na zijn opgemerkt debuut blijft deze eeuwig jonge muzikale duizendpoot verbazen en verwonderen. François Glorieux is een internationaal vermaard dirigent, componist en pianist, die in zijn leven overal ter wereld als solist en als dirigent met verschillende orkesten speelde. Hij stichtte diverse ensembles en dirigeerde de grootste orkesten: de Stan Kenton Band in de VS, het Locke Brass Consort of London, het National Symphony Orchestra van het Verenigd Koninkrijk, het BBC Radio Orchestra, de New Tokyo Symphony, het Kiev Chamber Orchestra (Oekraïne) en het Mainzer Kammerorchester (Duitsland). Als pianosolist werkte hij onder andere samen met het Orkest van Rias Berlijn, Münchner Rundfunkorchester, Hamburger Symphoniker, Orchestre Colonne (Parijs) en Orchestre de la Suisse Romande (Genève). Zijn oeuvre omvat meer dan 300 werken. Ook vandaag blijft hij actief: hij componeert en treedt onder andere op met zijn soloprogramma's.

Praktische info :

De Wereld rond met François Glorieux
Vrijdag 7 november 2014 om 20.00 u
GC Den Breughel - Haacht


Meer info : www.haacht.be en en www.francoisglorieux.com

19:39 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.