19/10/2014

Nieuwste Logos-produktie met special guest Judy Dunaway plaatst oktaaf centraal

Judy Dunaway In deze produktie staat het oktaaf centraal. Dit interval kan op verschillende manieren worden onderverdeeld. Een alternatieve opdeling van het oktaaf legt een waaier van nieuwe muzikale klankwerelden bloot. Ook in de choreografie van deze voorstelling staat het cijfer acht centraal. De Namuda dans put inspiratie uit de oktaeder, een ruimtelijke figuur met acht driehoekige vlakken. De Amerikaanse Judy Dunaway vervoegt het orkest en presenteert het resultaat van haar residentie bij Stichting Logos. Dunaway gebruikt ballonnen als interface om de robots aan te sturen.

Judy Dunaway (1964, Mississippi) is avantgarde-componist, improvisator en conceptueel kunstenaar, voornamelijk bekend door haar werk met latex ballons als volwaardige muziekinstrumenten. Ze presenteerde haar werk op verschillende festivals doorheen de Verenigde Staten en Europa, waaronder Lincoln Center Out-of-Doors (NYC), REDCAT, the SoHo Arts Festival, Knitting Factory, Roulette, Experimental Intermedia, Soundlab, New Museum of Contemporary Art, Bang on a Can Festival, Guelph Jazz Festival (Canada) en Podewil (Berlijn).

Ze werkte ook samen met John Zorn (meerbepaald op zijn Cobra-sessies) en Roscoe Mitchell en improviseerde er op los met musici als Jennifer Walshe, Yasunao Tone en FLUX Quartet. Met haar ballons maakt ze ook geregeld klankinstallaties, multimediale projekten en werken waarin ze hetzij traditionele bezettingen (koor, orgel, strijkkwartet) hetzij exotische instrumenten (koto, sitar) koppelt aan haar ballonspel. Haar werk is uitgebracht op labels als CRI (Composers Recordings Inc) en Innova Records.

Dansers en muzikanten: Judy Dunaway (special guest, composer in residency) , Dominica Eyckmans,  Xavier Verhelst, Kristof Lauwers, Godfried-Willem Raes.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

M&M : Oktagonaal
Woensdag 22 oktober 2014 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Elders op Oorgetuige :
Judy Dunaway, de Mother of Balloon Music in Logos, 7/04/2013

01:19 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.