11/09/2014

Gerard Herman & Marc Matter in Netwerk Aalst

Gerard Herman Gerard Herman tekent, schildert, maakt boeken, radio en muziek. Zowel met zijn free jazz groep Sheldon Siegel (met Gino Coomans en Erik Heestermans) als solo deelt hij graag het podium - nu dus voor het eerst met Marc Matter. Matter speelt bij The Durian Brothers en maakt deel uit van het Institut Für Feinmotorik, een groep Duitse kunstenaars die al sinds 1997 werkt met geprepareerde draaitafels, waar geen vinyl aan te pas komt. Als solo artiest werkt hij tegenwoordig vooral rond 'spoken word' en vocale samples.

Gefascineerd door mens en natuur exploreert Gerard Herman (1989) als een hedendaagse Livingstone enkele maanden lang het land van Aalst. Hij maakt in zijn eigen onvervalste stijl een natuurstudie van die eigenaardige wereldstad en haar unieke identiteit. Met onbevangen blik gaat hij op verkenningstocht langs de oevers van de Dender over de Bolleweg tot diep in de rauwe rand van het Osbroekpark.

De kunstenaar haalt zijn slag echter niet alleen thuis. Lokale gepassioneerde geesten nemen hem gaandeweg verder op sleeptouw naar onvermoede plekken en curieuze troeven. Uit bevindingen, schetsen, lotgevallen en filmopnames groeit een reeks nieuwe werken in uiteenlopende media en variabele formaten. Installaties, acties, tekeningen en composities met zelfgeknutselde instrumenten rijgen zich aan elkaar in een dynamisch tentoonstellingsgebeuren. Spil en samenhang is het ongebreideld vermogen tot verbeelding van deze vlijtig veelzijdige kunstenaar.

Praktische info :

Concert Gerard Herman & Marc Matter
Zaterdag 13 september 2014 om 20.00 u
-----------------------------
Expo : Gerard Herman - Kalisj
Van zondag 14 september t.e.m. zondag 16 november 2014

Netwerk / Centrum voor hedendaagse kunst - Aalst

Meer info : www.netwerk-art.be

Extra :
Gerard Herman : www.gerardherman.be
Marc Matter op musikundmedien.net

11:32 Gepost in Concert, expositie, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.