07/07/2014

Aranis stelt nieuwste cd in avant-première voor op Brosella Folk & Jazz Festival en Gentse Feesten

Aranis Aranis is deze zomer te gast op enkele hele fijne en ook vaak gratis festivals. Ze zullen er nieuwe muziek laten horen van hun 'Made in Belgium II'- CD die uitkomt begin oktober. Op hun laatste album 'Made in Belgium' (2012) speelt Aranis de werken van vele Belgische componisten, die zelf niet bang zijn van enige muzikale kruisbestuiving. Gezien het succes van deze CD, stort de groep zich in een soortgelijk project. 'Made in Belgium II' is spannender dan een film. Modern klassiek met minimalisme als inspiratie. Jachtige gedrevenheid die niet altijd even toegankelijk is, maar altijd boeiend. De rode draad is een onderhuidse schwung, of 'groove' zoals de leden van Aranis het zelf uitdrukken. Ze slagen erin klassiek te verweven met jazzy en folky elementen, soms raken ze zelfs de 'opwinding van pop'. Aranis' muziek valt niet binnen één noemer of genre vast te pinnen. Op bijzonder elegante wijze, niet zelden met kippenvel tot gevolg, stelt deze zevenkoppige band zich open naar de wereld.

Ze stoffen de klassieke muziek verder af, brengen balkanklezmerpunk zonder drums of klarinet, hete woestijntango uit Brussel én improviseren zonder moeilijkdoenerij! Geen enkele stijl kan het aan de muziek van Aranis te omschrijven. En dat is prima! Deze zes-koppige eigenzinnigheid is jullie lekker te slim af... Klassiek? Jazz? Folk? Rock?... Allemaal goede ingrediënten voor op de muzikale Aranis-pizza. De composities zijn van Peter Vermeersch (FES), Koen van Roy (Cro Magnon), Walter Hus (Maximalist!), Ananta Roosens (La sieste du dromadaire), Joris Vanvinckenroye (BASta!), Jan Kuijken (Louis Avenue), Aurélie Dorzée (Aurélia) en anderen.

Aranis stelt dit muzikale festijn in avant-première en in exclusiviteit voor op zaterdag dag 12 juli tijdens Brosella Folk en Jazz Festival. De groep nodigt speciaal voor deze gelegenheid zeventien jong getalenteerde muzikanten van de Kunsthumaniora Brussel en hun drie leraars mee uit op het podium: drie klarinettisten, twee altviolisten, een dwarsfluitist, zes saxofonisten (sopraan, alt, tenor en bariton), twee contrabassisten, een euphonist, twee trombonisten, een trompettist en een slagwerker.

Praktische info :

Aranis : Made in Belgium II (avant-première)
Zaterdag 12 juli 2014 om 18.00 u
Groentheater - Brussel
(bij het Atomium)

Meer info : www.brosella.be en www.aranis.be
--------------------------------
Maandag 21 juli 2014 om 20.00 u
Bij Sint-Jacobs - Gent


Meer info : www.gentsefeesten.be, www.trefpunt.be en www.aranis.be

Elders op Oorgetuige :
Aranis geeft aftrap voor nieuw seizoen vol 'Made in Belgium'-concerten, 17/10/2013

20:32 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.