17/06/2014

Festival Musiq'3 maakt cruise over de Donau

Festival Musiq'3 Het Festival Musiq'3 is dit jaar al aan zijn 4de editie toe. En deze keer maakt het festival een cruise op de Donau. Aanlegplaatsen zijn onder andere Wenen, Bratislava, Boedapest, Passau en Belgrado. Stuk voor stuk steden met een rijke muziekgeschiedenis in heden en verleden, maar ook kruispunten van zeer diverse tradities. De klassieke componisten hebben zich immers maar al te graag laten inspireren door de volksmuziek - denk aan de vele thema's uit de zigeuner- of balkancultuur. Op het programma van de editie 2014 komen Mozart, Beethoven, Brahms, Schubert en Liszt uitgebreid aan bod, maar ook 20ste-eeuwse componisten zoals Bartók, Enescu, Kodály, Ligeti of Schönberg.
 
Talrijke ensembles en muzikanten zijn van de partij. Zo zijn er de pianisten Louis Lortie, Alexeï Lubimov, Wilhem Latchoumia, Claire Désert en Pascal Sigrist, de sopranen Sophie Karthäuser en Katrien Baerts, de violisten Shirly Laub, Philippe Graffin en Ning Kam, de klarinettisten Benjamin Dieltjens en Ronald Van Spaendonck, de saxofonist Simon Diricq, de cellisten Edgar Moreau en Marie Hallynck, de gitarist Karim Baggili, het Brussels Philharmonic, de ensembles Vox Luminis, Kheops, Het Collectief, het Internationaal Saxofoonensemble, en uiteraard ook het festivalorkest en het barokensemble van het conservatorium.
 
Flagey en het Marni Theater onthalen muzikanten en ensembles van de zuiverste gipsy- en Balkantraditie, zoals de groep rond Roby Lakatos, Tram des Balkans en het ensemble Lolomis. Niet te missen wordt het openingsconcert, waar diezelfde muzikanten optreden in het gezelschap van Fabrizio Cassol, de eregast van het festival.

Ook de kinderen (en hun ouders) worden niet vergeten. Om hen te betrekken bij de festivalgekte staan twee optredens van ReMuA op het programma, met die unieke mix van muziek en spel.

Praktische info :

Festival Musiq'3
Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juni 2014
In Flagey, Théâtre Marni en omgeving in Brussel


Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.flagey.be en www.festivaldewallonie.be

20:38 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.