17/06/2014

Dias de Música Electroacústica @ Logos Foundation

João Pedro Oliveira Dias de Música Electroacústica (DME) is een niet-plaatsgebonden festival dat begon in Polen in 2003, op initiatief van artistiek directeur Jaime Reis. Na ruim 30 edities in Portugal en daarbuiten (Brazilië, Spanje, De Filipijnen) benutten de organisatoren ditmaal de kans om het Gentse Logos, als instituut voor vernieuwende muziek, in de schijnwerpers te plaatsen. Joana Guerra (viool) en Jaime Reis (elektronica) brengen de wereldcreatie van Magma, een nieuwe compositie die João Pedro Oliveira (foto) schreef in opdracht van DME. De rest van het programma wordt aangevuld met werk van Mario Mary e.a.

João Pedro Oliveira (1959) werd geboren in Lissabon en studeerde er aanvankelijk orgel. Daarna trok hij van 1985 tot 1990 naar de Verenigde Staten als Fulbright student met een beurs van de Gulbenkin Foundation. Hij voltooide een doctoraat aan de Stony Brook University in New York. Hij is professor aan de Universidade de Aveiro in Portugal en droeg bij tot de ontwikkeling van een nieuwe generatie jonge Portugese componisten.

Hij publiceerde ook tal van artikels en schreef een boek over analyse en 20ste-eeuwse muziektheorie. Zijn werklijst als componist bevat een kameropera, verschillende orkestwerken, kamermuziek en solowerken, evenals elektroakoestische muziek. Op dit moment is hij vooral geboeid door de mogelijke interactie tussen instrumentale en elektronische klanken, en zijn meest recente werken maken dan ook gebruik van beide media.

Praktische info :

Dias de Música Electroacústica @ Logos Foundation
Zondag 22 juni 2014 om 15.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org en diasdemusicaelectroacustica.blogspot.pt

Extra :
João Pedro Oliveira : www.jpoliveira.com en youtube

18:31 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.