08/05/2014

Côté Jardin : gratis muzikale picknick in de binnentuinen van De Bijloke in Gent

Côté Jardin Een podium in de tuin van Muziekcentrum de Bijloke in Gent, schitterende muzikanten, een picknickmand en het feest kan beginnen. Zoek een plekje in zon of schaduw, koop tussendoor als eerste je tickets voor volgend seizoen en geniet vooral van de muziek tijdens Côté Jardin!

Op de vierde editie van de concertpicknick van Muziekcentrum de Bijloke tekent er opnieuw heel wat divers muzikaal volk present. Barokorkest Il Fondamento bijt in stijl de spits af met muziek uit Dresdeb, in de vroege 18de eeuw hét culturele kruispunt van Duitstalig Europa, én met Ludovica Mosca, danseres om u tegen te zeggen.

In de toekomst zullen ook Stephanie Proot en haar Arensky Trio geen vreemden zijn in De Bijloke. Op Côté Jardin komen ze ons alvast verleiden met pianotrio's van de eeuwig lyrische Franz Schubert en van - hoe kan het ook anders - de geheimzinnige Anton Arensky. In februari schitterde Lore Binon nog in de concertzaal met de Folk Songs van Luciano Berio. Nu begeeft ze zich, begeleid door de fantastische accordeonist en muzikale duizendpoot Ludo Mariën in de sferen van het cabaret uit de jaren 20 en 30. Ze brengen liederen van Satie, Poulenc, Weill en Britten. En jawel hoor, zelfs Arnold Schönberg liet zich verleiden door das Kabarett. Benjamin Glorieux snuistert dan weer met zijn octet door het onovertroffen oeuvre van ABBA en mixt dat met Michael Jackson en Russisch Orthodoxe monnikenzangen : Cocktail Jardin.

Zei er iemand feestje in De Bijloke? Dan mag Frank Nuyts natuurlijk niet op het appel ontbreken. Speciaal voor Côté Jardin brengt hij Hardscore the band na dertien jaar weer. Voor elke 365 dagen afwezigheid componeert hij een nieuw nummer. En als afsluiter van deze zondagse picknick brengen Peter Vermeersch en zijn Flat Earth Society een hommage aan Frank Zappa. Concelebranten van dienst zijn de heidense gitaargoden Pierre Vervloesem en Mauro Pawlowski. Covers spelen ze niet, wel een hoop vers materiaal, te lange gitaarsolo's en strakke opzwepende collectieve passages.

Als vanouds worden plekjes in zon en schaduw voorzien, natjes en draagjes. De Bijloke stuurt ook een fanfare van elektrische gitaren op pad en zet enkele alpenhoornspelers (met hun instrumenten, uiteraard) op het dak. Komt dat horen, zien, voelen en proeven ! Gratis en voor niets!

Programma :

11:30 Il Fondamento  & Ludovica Mosca
18de-eeuwse muziek uit Dresden en een danseres om u tegen te zeggen

13:00 Arensky Trio
Eeuwig lyrische pianotrio's van Schubert en Arensky

14:30 Lore Binon, zang en Ludo Mariën, accordeon
Cabaret uit de jaren 20 en 30 van Satie, Weill, Britten

16:00 Benjamin Glorieux Octet
Abba, Michael Jackson en Russisch-Orthodoxe monnikengezangen: Cocktail Jardin

18:00 Hardscore Octet
Frank Nuyts en zijn trawanten, na 13 jaar weer samen mét 13 nieuwe nummers 

20:30 Flat Earth Society
Een hommage aan Frank Zappa, met Mauro Pawlowski & Pierre Vervloesem

Intermezzi door Zwerm Fanfare en Mengal Alpenhoorntrio

Praktische info :

Côté Jardin
Zondag 18 mei 2014 vanaf 11.30 u
Muziekcentrum de Bijloke - Gent

Bijlokekaai 7
9000 Gent
Gratis toegang

Meer info : www.debijloke.be

Elders op Oorgetuige :
Terms of Embarrassment : Flat Earth Society brengen hommage aan Frank Zappa, 19/03/2014

17:17 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.