27/04/2014

Cd-voorstelling Chicha Morada in Brussel: Ward De Vleeschhouwer neemt je mee naar Peru

Chicha Morada Op zondag 4 mei stelt pianist en componist Ward De Vleeschhouwer zijn nieuwste cd 'Chicha Morada' voor in Art Base in Brussel. Tijdens de voorstelling neemt hij je met pianomuziek mee op reis door Peru en zal je kennis maken met Peruaanse componisten en verschillende Peruaanse dansen. Ook de wereldberoemde 'El Conder Pasa', gebaseerd op Peruaanse volksdansen, zal niet ontbreken.

Ward De Vleeschhouwer is zowel pianist als componist. Als pianist is hij actief als solist en in kamermuziekverband (Thelema Trio). Als componist schreef Ward composities voor piano, kamermuziek (o.a. Thelema Trio, Aranis en Spectra Ensemble), theater (o.a. Toneelgroep Nunc en fABULEUS) en film. In zijn creaties laat hij zich voornamelijk inspireren en fascineren door volksmuziek. Verschillende van zijn werken werden reeds opgenomen en ook uitgegeven. Als uitvoerende muzikant speelde hij op prestigieuze festivals en in gerenommeerde concertzalen in Japan, Europa, Verenigde Staten en in Zuid-Amerika.
 
Voor het opnemen van deze CD baseerde hij zich op Peru, en wel om deze reden : "Ik werd verliefd op Peru, niet enkel vanwege de heerlijke smaak van Chicha Morada en het lekkere eten die het land te bieden heeft, maar ook omwille van de pracht en de diversiteit van z'n landschappen en z'n muzikale diversiteit, die niet tot één genre gereduceerd kan worden. Om deze reden, en nog vele andere waarover ik hier niet kan uitweiden, wou ik met dit album mijn grote liefde en dankbaarheid voor de Peruviaanse cultuur en het Peruviaanse volk tot uitdrukking brengen."

Praktische info :

Ward De Vleeschhouwer : CD-voorstelling Chicha Morada
Zondag 4 mei 2014 om 15.00 u
Art Base - Brussel

Zandstraat 29
1000 Brussel

Meer info : www.art-base.be

Extra :
Ward De Vleeschhouwer op www.muziekcentrum.be en www.matrix-new-music.be

20:51 Gepost in CD, Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.