26/04/2014

Ontdek de klank van het Maasland : voorstelling van de eerste Limburgse klankroute

klankroute Maasland Op zaterdag 26 april wordt de eerste Limburgse 'klankroute' voorgesteld. De toeristische route neemt de fietser mee naar het heden en verleden van het Maaseikse ommeland aan de hand van geluiden. Fiets-, erfgoed- en klankkunstliefhebbers zijn welkom op het openingsevenement in Stevensweert. De klankroute Maasland biedt een akoestische terugblik op het eenvoudige boerenbestaan in de regio en volgt de veranderingen die het landschap en de bevolking ondergaan hebben ten tijde van de Wereldoorlogen. Een mobiele applicatie voor smartphone of tablet begeleidt de fietser tijdens zijn tocht. Het verhaal komt tot leven in composities, interviews en anekdotes.

Op 26 april om 14 uur wordt de route voorgesteld aan publiek en pers. Iedereen is welkom aan het protestantse kerkje van Stevensweert (Jan van Steffeswertplein 18) voor de officiële voorstelling. Nadien krijg je de kans om de route per fiets te verkennen. De componisten die nieuw werk schreven voor de fietsroute, vertellen het verhaal achter hun compositie. Enkele werken worden op de route live uitgevoerd. Het volledige traject is 42 kilometer, wie het liever wat rustiger aan doet kan voor de verkorte versie van 20 kilometer kiezen. Wie niet met de fiets kan komen, kan ter plaatse een fiets huren.

De gratis download-link vind je op www.klankatlas.eu/routes/klankroutemaasland (Android en iOS). Daavoor heb je een smartphone of tablet met GPS-functie nodig en een hoofdtelefoon. Later zal de Maasroute-app tegen betaling te downloaden zijn op de App Store en Play Store.

00:23 Gepost in Muziek | Permalink |  Facebook

Commentaren

de verslaggever en cameraman zijn onderweg !

Gepost door: omroep 3ML | 26/04/2014

De commentaren zijn gesloten.