05/12/2013

Marimba en strijkorkest : een zinnenprikkelend concert van Het Kamerorkest Brugge

Koen Plaetinck "Verrassend, energiek en bruisend", zo omschreef het enthousiaste publiek in Brugge de eerste uitvoering van 'Marimba', de nieuwste productie van Het Kamerorkest Brugge met solist Koen Plaetinck (marimba) en Ning Kam (viool). Nog te zien op vrijdag 6 december 2013 in AMUZ in Antwerpen en op 7 december 2013 in de Miryzaal van het Conservatorium in Gent.

In de tweede productie van het seizoen 2013-2014 'Marimba' zoekt het Kamerorkest Brugge opnieuw onbekende oorden op. Het Concerto voor marimba en strijkorkest van de Franse percussionist Emmanuel Séjourné plaatst de luisteraar midden in de dialoog tussen het strijkorkest en de toch wat onconventionele solist, de marimba. Het geanimeerde samenspel mondt uit in een rijke klankenwereld die nu eens uiterst ontroerend dan weer spectaculair klinkt. Achter de marimbatoetsen staat Koen Plaetinck (foto). Als gevierd marimba-solist trad hij op bij Klara, Bozar, het Festival van Vlaanderen, Musica Antiqua Festival en de Bach Academie. In 2011 bracht Plaetinck zijn debuutalbum 'Notenbüchlein' uit met muziek van J.S. Bach uitgevoerd op marimba. Verder staat het Eerste Strijkkwartet van Edvard Grieg op het programma dat tot verbeelding spreekt door de onstuimige Noorse dansen, de opgewekte volkswijsjes en de rijke muzikale kleurschakeringen. De energieke Serenade voor strijkorkest van de Zweedse componist Dag Wirén zet het concert passend in.

Programma :

  • Dag Wirén, Serenade voor strijkorkest, opus 11 (1937)
  • Etienne Séjourné, Concerto voor marimba en strijkorkest (2005)
  • Edvard Grieg, Strijkkwartet nr. 1 in g, opus 27 (arr. R. Tognetti)

Praktische info :

Het Kamerorkest Brugge & Koen Plaetinck : Wirén, Séjourné, Grieg
Vrijdag 6 december 2013 om 20.00 u
AMUZ - Antwerpen

Kammenstraat 81
2000 Antwerpen

Meer info : www.amuz.be en www.hetkamerorkest.be
---------------------------------
Zaterdag 7 december 2013 om 20.00 u
Miryzaal - Conservatorium Gent
Hoogpoort 64
9000 Gent

Meer info : www.hetkamerorkest.be

Extra :
Koen Plaetinck : www.koenplaetinck.com
Dag Wirén op nl.wikipedia.org en youtube

Ontdek hier de compilatie van Séjourné's Concerto voor marimba en strijkorkest, opgenomen op 1/12/2013 in het Concertgebouw in Brugge

18:38 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.