30/10/2013

Nieuwe cursus rond experimenteren met beeldende kunst en muziek/klank in Gent

Beeld naar Klank / Klank naar Beeld Beeld naar Klank / Klank naar Beeld is een nieuwe cursus die zich richt op het vertalen van en experimenteren met beeldende kunst en muziek/klank. De cursus bestaat uit een theoretische inleiding en een praktisch en creatief deel. Het theoretische deel geeft je een overzicht van de geschiedenis van de 'visuele muziek' en de grafische partituur van de jaren 1950, alsook een introductie in de geluidskunst. Kunstenaars zoals Wassily Kandinsky en Paul Klee maar ook componisten zoals John Cage en Cornelius Cardew zullen aan bod komen. Er zal worden ingegaan op de verschillende kleurtheorieën en hoe deze zich verhouden tot de muziek, en ook hoe een muzikale partituur geanalyseerd en vertaald kan worden naar visuele beelden.

Het creatieve deel zal bestaan uit zowel individueel werk als groepswerk (improvisatie) in de vorm van tekeningen, schilderijen, grafische partituren, geluidssculpturen etc. Vanuit een interdisciplinaire context wordt het vast beeld, de beweging (fysieke gebaren), de klankproductie en de ruimte om ons heen onderzocht - en wordt telkens teruggekoppeld naar de geschiedenis van de 'visuele muziek', de geluidskunst en de grafische partituur sinds het begin van de 20ste eeuw.

Iedereen is welkom - er is geen specifieke voorkennis vereist. De cursus wordt niet enkel georganiseerd voor deelnemers met ervaring en/of interesse in de beeldende kunst, maar stelt zich ook open voor musici, componisten en nieuwsgierigen met interesse in het experiment tussen beeld en klank.

Lesgever : Hallveig Agustsdottir

Praktische informatie :
De cursus duurt 7 weken, met 1 les per week op dinsdag of woensdag namiddag van 14.00 u tot 17.00 u, of 's avonds van 18.30 u tot 21.30 u.
Elke les is een groepsles met maximum 4 deelnemers.
De cursus start op dinsdag 5 en woensdag 6 november en vind plaats in het atelier van Hallveig Agustsdottir (Bij Sint-Jacobs 12) in het centrum van Gent

Prijs:
220 € voor de les van 3 uur per week (theorie + praktisch) met 2 tot 3 in een groep - met 4 in de groep wordt de prijs per persoon 170 €
Indien je enkel het theoretisch gedeelte wenst te volgen - 1 uur per week - is de prijs voor de 7 weken 70 €

Voor meer informatie en inschrijven, stuur een mailtje naar hallveig_agustsdottir@yahoo.com of bel 0472.55.94.84

11:48 Gepost in Muziek, Vrije tijd | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.