19/07/2013

Timur und seine Mannschaft trakteren je tijdens de Gentse Feesten dagelijks op een portie kamermuziek

Timur und seine Mannschaft Timur und seine Mannschaft, het ensemble rond pianist Timur Sergeyenia, nodigt je tijdens de Gentse Feesten naar goede gewoonte elke avond uit in de KANTL voor een stevige dosis kamermuziek. Acht avonden na elkaar scharen zich één of meerdere strijkers rond de maestro en brengen het beste uit het klassieke kamerrepertoire.

Timur und Seine Mannschaft, strijkorkest rond de in Gent wonende Wit-Russische toppianist Timur Sergeyenia, bestaat uit een twintigtal jonge musici die allen Gent als thuisbasis hebben en die behoren tot de jonge garde aantredende internationale en nationale topviolisten. Hoofdkenmerk van het orkest: jong, verfijnd en extreem toegewijd. Hun naam ontlenen ze niet aan het Duitse nationale elftal, maar aan een beroemd Sovjet-jeugdboek waarin de dolle avonturen van Timur de jeugd alle mogelijke deugden tracht bij te brengen. Het ensemble is in residentie bij Trefpunt en blaast dit jaar al 5 kaarsjes uit.

Voor het openingsconcert op 21 juli spelen sopraan Lieselot Beeckaert, pianiste Charlotte Vandichel en hoorniste Lize Vandermeeren muziek van Schubert, Richard Strauss en Berlioz. Op maandag 22 juli staat het Strijktrio Nr. 1 in c-klein van Beethoven en het Pianokwartet Nr. 1 van Schumann op het programma. Op dinsdag 23 juli brengen Sergeyenia samen met altviolist Ian Psegodshi werk van de Britse componiste Rebecca Clarke, de Roemeen George Enescu en de Pool Henryk Wieniawski. Woensdag 24 juli combineren Sergeyenia en cellist Ilia Laporev muziek van Brahms met 'Les chants d'Agartha' (2008), een recent werk van de jonge Franse componist Guillaume Connesson. Op donderdag 25 juli staat het vioolconcerto Nr. 4, van Mozart en het vioolconcerto Nr. 1 van Wieniawski op het programma. Op vrijdag 26 juli brengen Sergeyenia en celliste France Springuel twee sonates voor cello en piano van Brahms en Sjostakovitsj. Op zaterdag 27 juli brengt Sergeyenia samen met tenor Zeger Vandersteene de liederencyclus 'Dichterliebe' van Robert Schumann. En tijdens het slotconcert op zondag 28 juli staat de Pools-Franse componist Frédéric Chopin centraal.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Internationaal Kamermuziekfestival Timur und seine Mannschaft
Van zondag 21 juli tot en met zondag 28 juli 2013, telkens om 20.00 u
KANTL - Koningstraat 18 - 9000 Gent

Het volledige programma en alle verdere info vind je op gentschefestspiele.be

Elders op Oorgetuige :
Gentsche Festspiele : nieuw klassiek en hedendaags muziekfestival tijdens de Gentse Feesten, 19/07/2013

12:37 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.