17/12/2012

Martiensgohome, Aymeric de Tapol & Pauwel de Buck in de Beursschouwburg

Pauwel De Buck Videokunstenares Anouk De Clercq, geluidskunstenaar Anton Aeki en beeldend kunstenaar Jerry Galle slaan de handen in elkaar voor de video Swan Song. Ze lieten zich inspireren door het eeuwenoude geloof dat de zwaan zich tijdens haar leven in stilte hult tot ze vlak voor haar dood één schitterend lied zingt. Na de screening volgt een concert van Martiensgohome, i.sm. Aymeric de Tapol en Pauwel de Buck (foto).

Pauwel De Buck (1986) is een geluidskunstenaar die leeft en werkt in Gent. Zijn werken worden zowel gepresenteerd in installaties als in performances. Hij combineert specifieke veld opnames, meestal onttrokken uit stedelijke omgevingen, met elektronisch gegenereerde klanken. Deze werkmethode uit zich in een zowel tijdgebonden als sculpturaal en ruimtelijk resultaat.

Aymeric de Tapol is een componist van electro-akoestische en experimentele muziek. Hij werkt vaak voor de hedendaagse dansscene en maakt radiofonische creaties. Hij is ook zelfstandig geluidsopnemer voor films en documentaires en sinds 1998 richt hij zijn werk ondermeer op klimatische geluidsopnames. Daaruit maakt hij vervolgens composities waarin minimalistische geluidslandschappen evolueren naar een organische massa die doen denken aan Noise of Microsound. Zijn oeuvre kan omschreven worden als 'Travelkling music', de soundtrack van een onbestaande film.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Anouk De Clercq, Anton Aeki & Jerry Galle : Swan Song
Martiensgohome, Aymeric de Tapol & Pauwel de Buck
Donderdag 20 december 2012 om 20.30 u
Beursschouwburg - Brussel

A. Ortsstraat 20 - 28
1000 Brussel
Gratis toegang

Mer info : www.beursschouwburg.be

Extra :
Aymeric de Tapol : a.detapol.free.fr, youtube en soundcloud.com
Pauwel De Buck op www.myspace.com/pauweldebuck en pauweldebuck.blogspot.com

Elders op Oorgetuige :
OFFoff cross-over : Pauwel De Buck & Jan Mast, 6/03/2012

13:09 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.