11/09/2012

Tiende editie OdeGand pakt uit met tal van toppers

OdeGand OdeGand is jaarlijks het spetterende startschot van het culturele seizoen van Gent Festival. De idyllische binnenstad van Gent is het decor van een dag vol muziek. Gaande van flamenco, over jazz en klassiek, tot wereldmuziek… In elke Gentse cultuurtempel weerklinkt muziek. Dit jaar van o.a.  An Pierlé, Julia Lezhneva, Cold Steel Drummers, Anne Niepold en The Choir of King's College. Ook langs het water kun je genieten van o.a. Vlamo en de Gentse Goeste Majeur. Bootjes varen je van het ene concert naar het andere. 's Avonds kun je genieten van een - gratis - magische lichtshow en oorstrelend concert op een drijvend podium aan de Gras- en de Korenlei. Als klap op de vuurpijl volgt een vuurwerk dat nog lang blijft nazinderen… Met één ticket krijg je toegang tot de bootjes, meer dan 60 concerten en tientallen concertlocaties.

De toppers en parels op het programma zijn onder anderen de Russische sopraan Julia Lezhneva, 22 jaar en nu al een levende legende dankzij haar adembenemende stem. Daarnaast slaagde het Festival erin het beste kinderkoor ter wereld te boeken: de engelachtige jongensstemmen van The Choir of King's College, Cambridge. Het Corsicaanse Barbara Furtuna overdondert dan weer met mediterraanse gezangen uit de 14de en 17de eeuw: vier mannenstemmen vervlochten in polyfonie. En ook de 'American drumline' staat paraat! Stoer marcherend in een gedisciplineerde choreografie bewijzen de Cold Steel Drummers (North Carolina) dat ze "unbreakable, unbeatable, unstoppable and untouchable" zijn. Vorig jaar kleurden ze de intervalsact van Eurovision, nu doen ze Gent op haar grondvesten daveren.

Daags na OdeGand gaat het feestgedruis aan Graslei/Korenlei vrolijk verder: kids vanaf 4 jaar mogen inschepen voor een muzikale boottocht tijdens KidsOdeGand. Ook An Pierlé, de Cold Steel Drummers en Sandip Ghosh zijn die dag weer van de partij.

KidsOdeGand is een OdeGand op maat van kinderen. Op de tweede dag van het OdeGand-weekend zijn de kinderen aan zet. Begeleid door ritmische drummers op en rond de Gentse binnenwateren mogen de kleine enthousiastelingen vanaf 4 jaar extra luid van zich laten horen op en rond de waterlopen van het historisch centrum van Gent, want zondag is de Gentse binnenstad één groot muzikaal speelplein!

Langs een parcours, dat loopt van de Reep naar het Rabot, spelen erg uiteenlopende muzikanten, die verrassend in interactie gaan met de kinderen en hen uitdagen zelf deel uit te maken van het schouwspel. Met een KidsOdeGand-ticket kan je inschepen voor een boottochtje en neem je deel aan een muzikale avonturentocht vanuit het bootje. Wordt hun boot de luidste boot van de hele KidsOdeGand vloot?

De bootjes vertrekken op de Gras- en Korenlei en nemen de deelnemertjes mee langs een betoverende wereld van water en muziek. Een acrobaat op de balustrade langs de kade! Bestaan zingende zeemeerminnen echt? En hoe kan een orgel op het water drijven? En speciaal voor blinde en slechtziende kinderen vaart ook de Fluisterboot uit… Gebruik je speurneus en spits je oren voor deze muzikale schattentocht op het water. Net voor het inschepen of na de tocht, kunnen de kinderen nog meer ontdekken aan wal, op de kades van Gras- en Korenlei.

Tijd en plaats van het gebeuren :

OdeGand
Zaterdag 15 september 2012 van 13.30 u tot 21.15 u
Op verschillende locaties in de Gentse binnenstad
Gratis slotspektakel & vuurwerk om 22.00 u op de Gras- en Korenlei

---------------------------
KidsOdeGand
Zondag 16 september 2012 van 14.00 u tot 17.00 u
Op diverse locaties op en langs de Gras- en Korenlei


Meer info : www.gentfestival.be

Elders op Oorgetuige :
Topkwaliteit en beleving staan centraal tijdens de 55ste editie van het Festival van Vlaanderen Gent, 11/09/2012

13:54 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.