10/07/2012

Nacht van Electra donkerder dan ooit

Nacht van Electra Op zaterdag 14 juli zal de vierde Nacht van Electra plaatsvinden tussen zonsonder- en zonsopgang aan de oevers van het Reitdiep bij Electra (Goningen). Van 21.00 u tot 5.25 u zullen voorstellingen en concerten plaatsvinden aan het water, in de weilanden en in boerenschuren. Met de wereldpremiere van nieuw werk van Piet-Jan van Rossum, de Nederlandse premiere van Bill Viola's Ascension, een splinternieuwe Robbert van der Horst RadioBaken performance en een nachtelijk waagstuk van het Ives Ensemble (het tweede strijkkwartet van Morton Feldman, gespeeld tussen half één 'snachts en zonsopgang) belooft deze Nacht een uitzonderlijke belevenis te worden.

Voor artistiek leider Peppie Wiersma is deze vierde Nacht een langgekoesterde droom, waarin de Nacht in zijn oervorm zal worden gepresenteerd. De Nacht van Electra is een grillig evenement dat iedere editie een andere vorm kan hebben. Aanleiding voor het artistieke concept is altijd weer datgene wat zich aanbiedt in het landschap - dit jaar dus de nacht, in concrete maar ook metaforische zin.

Het programma op 14 juli wordt een ongekend, door de nacht geïnspireerd avontuur, waarin muziek, beeldende kunst, literatuur, astronomie en video-art worden gepresenteerd in even wonderlijke als inspirerende bouwsels. Een StroTheater ontworpen door architect Jano van Gils, een StroKapel met de verstilde muziek van Morton Feldman, een Hellehut voor Dante, een spetterend openingsconcert aan de oevers van het Reitdiep en natuurlijk Radio Electra: een live performance door kunstenaar Robbert van der Horst, vanuit het gemaal De Waterwolf.

Je kunt van de ene naar de andere voorstelling lopen of genieten van een glaasje wijn aan het Reitdiep, lang blijven, kort blijven, of de hele nacht doorwaken. Er is genoeg te beleven.

Met medewerking van o.a. het Noord Nederlands Orkest, Nico van der Meel, Robbert van der Horst, het Ives Ensemble, Cora Burggraaf, Bill Viola, Gerrie de Vries, Peter Claassen, Piet-Jan van Rossum, Rik ter Horst, Anne Hilderink en de Provinciale Brassband Groningen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Nacht van Electra
Zaterdag 14 juli 2012 vanaf 21.00 u
Electra - Grongingen (NL)


Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.nachtvanelectra.nl

23:08 Gepost in Concert, Festival, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.