29/05/2012

Muzikale lunch met Mendelssohn en Heidrich

Peter Heidrich Waarom rond etenstijd eens geen gevarieerd muzikaal menu ? Het hele jaar door stomen de musici van het Nationaal Orkest van België programma's klaar om van te watertanden. Bovendien treden ze op in de meest uiteenlopende formaties, van koperensemble over strijkkwintet met piano, tot combinaties die je slechts zelden te horen krijgt.

Het Strijkoctet in Es is ongetwijfeld een van Mendelssohns meest geslaagde kamermuziekwerken: de meeslepende melodieën, rijke harmonieën en soepele klassieke vormen van de toen nog jonge componist klinken ook vandaag nog fris en sprankelend in de oren. Met de Happy Birthday Variations (1994) van Peter Heidrich (foto) geeft dit strijkerensemble dat in de schoot van het NOB ontstond, een welgemeend muzikaal knipoog naar het orkest dat haar 75ste verjaardag viert.

In de 'Happy Birthday Variations' van de Duitse componist Peter Heidrich (1935) passeert niet alleen klassiek, maar ook filmmuziek en jazz de revue. "The Happy Birthday Variations by Peter Heidrich are pure entertainment, a sequence of brilliant pastiche composer portraits from Haydn to Dvorák ", aldus Andrew McGregor in een BBC review. Een niet te versmaden muzikale lunch dus, voor de democratische prijs van € 4.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Middag van het NOB : Peter Heidrich, Mendelssohn-Bartholdy
Donderdag 31 mei 2012 om 12.30 u
Bozar - Brussel

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.bozar.be en www.nob-onb.be

Beluister alvast dit fragment uit Peter Heidrichs Happy Birthday Variations

11:18 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.