14/05/2012

M&M Other Minds : een concert met een hoog rariteitsgehalte

M&M Other Minds Het grootste robotorkest ter wereld brengt in de mei-editie een bezoek aan 'Other Minds'. Wat betekent dat het repertoire wel eens een paar verrassingen zal inhouden. The Other Side, alternatieve stemmingen, vreemde surrealistische muziekjes, alles is mogelijk en niets is zeker... Kortom: een concert met een hoog rariteitsgehalte.

Elke maand pakt Logos uit met een nieuwe special voor het 50-koppig robotorkest; een avondvullende voorstelling waarin menselijke verbeelding en machinale precisie hand in hand gaan. En die menselijke verbeelding wordt ditmaal extra in de verf gezet, want het thema 'Other Minds' kan vaag zijn, de creatieve vrijheid die ze er zichzelf mee gunnen, is des te groter.

Want 'Other Minds', dat kan andere stemmingen en temperamenten inhouden (mikrotonaliteit), snaartheorieën of gewoon surrealistisch-dadaïstische performances. Of wie weet gooien de medewerkers het eens over een totaal andere boeg ... alles is mogelijk, niets is zeker.

Zoals steeds kun je genieten van de gebruikelijke ingrediënten die de M&M-concerten bij Logos kenmerken: een interactieve NaMuDa-study van Godfried-Willem Raes en Dominica Eyckmans, procesmatige algoritmiek van Kristof Lauwers, een sfeervolle performance van Helen White op de klank- en lichtdesigns van Sebastian Bradt, een ludieke muziekdoos-act van Moniek Darge en Floesj of een kleurrijke orkestratie van Xavier Verhelst.

Tijd en plaats van het gebeuren :

M&M: Other Minds
Woensdag 16 mei 2012 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

21:50 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.