14/05/2012

Familieconcert rond het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer in Flagey

De nieuwe kleren van de keizer Ken je het sprookje 'De nieuwe kleren van de keizer' van Hans Christian Andersen? Over een ijdele koning die zich door een stelletje bedriegers figuurlijk laat inpakken en uiteindelijk in zijn blootje over straat loopt? Misschien woonde die keizer wel ooit in Brussel. Kom het op 19 mei ontdekken en dompel je onder in zijn wereld. Maar wees gerust: je hoeft niet in je blootje de straat op!

Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor brengen dit verhaal op sprookjesachtige wijze tot leven tijdens een keizerlijke concert op zaterdag 19 mei in Flagey. Illustratrice Ellen Vrijsen, winnaar van de Boekenpauw 2011, voorziet de uitvoering van schitterende tekeningen die geprojecteerd worden op groot scherm.

De Deense componist & dirigent Bo Holten (1948) is aan een opmerkelijke internationale opmars toe. Zijn laatste opera, the Visit of the Royal Physician, werd door pers en publiek laaiend enthousiast onthaald en met meerdere prijzen, onder meer de Reumert Award, bekroond. We kijken dan ook hoopvol uit naar de première van zijn nieuwe opera 'De nieuwe kleren van de keizer'! Het wordt alvast een feest voor oren en ogen!

Bo Holten (1948) staat zowel in Denemarken als ver daarbuiten bekend als een veelzijdig musicus. Hij verwierf internationale erkenning door zijn pionierswerk in het herontdekken van vele vergeten polyfonisten uit de Renaissance. Zijn handelsmerk voor de uitvoering ervan was het combineren van de traditionele “koele” toon van de vocale polyfonie met een warmere, meer transparante, Scandinavische klank. Als componist is Bo Holten wijd en zijd bekend om zowel zijn instrumentale als zijn vocale muziek. Tegelijkertijd werd hij in het hedendaagse muziekmilieu vaak als zeer provocerend beschouwd door zijn verzet tegen veel van de moderne stromingen van de tweede helft van de 20ste eeuw.

Dit concert kadert in de reeks familieconcerten van Brussels Philharmonic in Flagey. Voor het concert (van 13.30u tot 15.00 u ) kunnen de kinderen zich omtoveren tot echte keizer, kleermaker of raadsheer dankzij de leuke workshops vol teken-, knutsel-, muziek- en theaterplezier!

Programma :

  • Carl Nielsen, Helios Ouverture, op.17
  • Bo Holten, The Emperor’s New Clothes

Tijd en plaats van het gebeuren :

Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor : Carl Nielsen, Bo Holten
Zondag 20 mei 2012 om 15.00 u
Flagey - Brussel

H.-Kruisplein
1050 Elsene (Brussel)

Meer info : www.flagey.be, www.brusselsphilharmonic.be en www.vlaamsradiokoor.be

Extra :
Bo Holten op www.ficta.dk, www.ewh.dk en youtube

23:25 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.