15/02/2012

M&M Light : een beetje licht en magie na het winteroffensief

Synkrochord Ze zijn bij Logos volkomen onverdacht van de viering van lichtmissen, Feralia en dergelijke en ook het jaarlijkse lichtfestival gaat enigzins aan hen voorbij. Toch is er, aan de vooravond van de lente, een sprankje magie te bespeuren in de tetraeder. En die komt rechtstreeks uit het atelier, waar net een nieuwe robot-telg het levenslicht zag ...

Een beetje licht, een beetje magie, het is geen overbodige luxe in deze nadagen van het winteroffensief. Ook bij Logos hebben ze het een en ander te vieren, want het <M&M> Robot Orchestra heeft er inmiddels een lid bijgekregen. <Synkrochord>, zoals Godfried-Willem Raes' jongste telg heet, is een automatisch monochord waarvan het trilmechanisme in exacte fase kan worden gebracht met de trilling van de snaar die dat mechanisme aanslaat. Opnieuw een snaarinstrument, en verdorie, hij ziet er zelfs verdomd aantrekkelijk uit met zijn inox voetenwerk.

Verder krijgen we de gangbare bijdragen van alle medewerkers, en dat zijn voor deze editie Moniek Darge, Dominica Eyckmans, Helen White, Marjolijn Zwakman, Kristof Lauwers, Sebastian Bradt & Xavier Verhelst olv. Godfried-Willem Raes.

Tijd en plaats van het gebeuren :

M&M Light
Dinsdag 21 februari 2012 om 20.00 u
Logos Tetraëder - Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Bekijk hier het online bouwdagboek van <Synkrochord>

11:51 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.