17/10/2011

M&M Low Level : een bonte mix van infrasonie, PowerBasic en een scheut edelkitsch

M&M Low Level Special rond de 'basics' van computergestuurde machinerie, met arrangementen en composities van de voltallige Logos crew. De 50 muziekrobots van de Stichting zijn tot niet alleen maar virtuoze muzikale hoogstandjes in staat. Ook de basics, oftewel the lowest level van hun programmeerbaarheid levert bizarre exploten op, die soms letterlijk laag bij de gronds zijn. Verwacht je aan een bonte mix van infrasonie, PowerBasic en een scheut Edelkitsch.

"In computer science, a low-level program-ming language is one like assembly langu-age that contains rudimentary micropro-cessor commands."
[Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Low-level_programming_language]

Low Level is vooreerst een begrip dat voortkomt uit de wereld van computerprogrammeurs. Vooraleer je echter denkt aan een voorstelling vol halfwerkende apparaatjes, pedaaltjes en lo-fi cassettespelers, willen we jevoor het gemak meegeven dat het begrip in de figuurlijke zin aanleiding geeft tot tal van associaties. Low Level kan evengoed staan voor de basis, het laagste van het laagste, het diepste, Geos, grondwerk, vloerdans, ... Het hoeft niet te verwonderen dat dit alles aanzet geeft tot fantaseren en brainstormen en daarom wordt in dit concert evengoed de toer van de veredelde kitsch opgegaan. Of die van de lage, sonore bassen waar het Logos-robotorkest zo bedreven in is. De infrasonie is dan ook een niet te verwaarlozen invalshoek. Je hoort dit gedemonstreerd in een wel zeer eigenzinnige orkestratie van een nummer van SOAD, gezien door de laag bij de grondse bril van Sebastian Bradt.

Het artistieke team bestaat verder zoals elke maand uit vaste waarden Moniek Darge, Barbara Buchowiec, Xavier Verhelst, Helen White, Kristof Lauwers en niet te vergeten twee special guest performers: Marjolijn Zwakman en Dominica Eyckmans. Algemene leiding en supervisie zijn in handen van Godfried-Willem Raes.

Tijd en plaats van het gebeuren :

M&M Low Level
Woensdag 19 oktober 2011 om 20.00 u
Logos Tetraeder Gent

Bomastraat 24-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

21:23 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.