19/05/2011

Hotzeniebotsze X : Mike Goyvaerts, Willy Van Buggenhout, Moniek Darge en Jeffrey Morgan op zoek naar de grenzen van het sonore

Hotzeniebotsze Gevormd in 2001 onder het motto "ik wil niet tot een club behoren waarvan ikzelf lid ben" gaat het duo Mike Goyvaerts (percussie en divers geluid) en Willy Van Buggenhout (analoge synthesizer) op zoek naar de grenzen van het sonore. Wars van vooraf gestelde idiomen en met behulp van een analoge vintage EMS- synthesizer en een selectie van elektronisch versterkte en niet-elektronisch versterkte percussie instru-menten aangevuld met allerlei gebruiksvoorwerpen, speeltjes, tapes en andere klankbronnen creëren zij een boeiende interactieve wereld van klank, tijdskleur én dynamiek. Gasten op dit concert zijn Moniek Darge (stem, viool) en Jeffrey Morgan (sopraansax).

Mike Goyvaerts is altijd al gefascineerd geweest door slagwerk zelfs al bespeelde hij in zijn eerste bands de basgitaar. Als drummer speelde hij van 1964 tot 1971 in diverse populaire groepen en andere muziektoestanden. Later ging hij de fusion- jazz, jazz en meer de experimentele tour op. De kentering kwam er in 1986 wanneer hij medewerker werd van de Antwerpse W.I.M (Werkgroep Improviserende Musici) o.l.v. Fred Van Hove en meewerkte aan het organiseren van het jaarlijkse Free Music Festival, concerten, performances, debatten, workshops, enz…. Heden blijft hij verder zoeken naar nieuwe ontwikkelingen en confrontaties, speelt solo en deelt langdurige samenwerkingen met onder meer JiJi Duerinckx, Jacques Foschia, Christoph Irmer, Jeffrey Morgan, Mara Pigeon & Georg Wissel.

Willy van Buggenhout studeerde elektronische muziek bij André Stordeur en Peter Beyls. Improviseren met electronica bracht hem bij de Stichting Logos en Inaudible (Dada Camerata Viva). Daaruit groeide Villa Poetica (Guy Strale, Jean Vander Schueren, Gyde Knebusch), Disorder Orderly (Mike Goyvaerts, Jan Huib Nas, Adelheid Sieuw, Johan Vandermaelen,) E.A.S.L. [Electro Acoustics Sounds Lab] -concerten tijdens de 24 u Kommuzikatie (PSK Brussel) en Free Music XXX(Antwerpen).

Moniek Darge is actief als componist, violist en performer. Ze bouwt niet alleen licht- en klank sculpturen, muziekinstrumenten, installaties, maar tevens een serie van alternatieve muziekdozen met dewelke zij ook optreedt. Zij is gespecialiseerd in 'scoundscapes' (klanklandschappen) en live-art performances waarin zowel visuele als muzikale aspecten met elkaar verweven worden. Sedert 1970 reist ze de wereld rond, eerst met het Logos Ensemble later met het Logos Duo en meer recent met het M&M Robot Ensemble. Ze ligt ook aan de basis van Logos Women, een kleine groep met belangstelling voor intermedia improvisaties met eigen werk voor diverse instrumenten, stemmen en muziek dozen. In 1997 ontvangt zij de titel van Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen voor het Logos Duo.

Jeffrey Morgan studeerde muziek, dans en experimenteel theater gedurende zijn universiteit studies, wat leidde tot velerlei projecten en samenwerkingen doorheen de jaren met allerlei kunstenaars en musici. Hij stak voor het eerst de grote plas over in 1988 als lid van het uit Seattle afkomstige experimentele trio 'Clank' en bleef hier hangen. Sinds 1991 woont hij in Keulen, speelt en maakt opnames met oa: Lawrence Casserley, Peter Jacquemyn, Peter Kowald, Paul Lytton, Joker Nies, Keith Rowe en Mark Sanders. Hij was ook te gast op jazz- en experimentele muziek festivals in Groot-Britannië, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Slovakije en Zweden.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Hotzeniebotsze X 2001 - 2011 : Mike Goyvaerts - Willy Van Buggenhout - Moniek Darge - Jeffrey Morgan
Zaterdag 21 mei 2011 om 20.30 u
Lr6 Brussel

Hoogstraat 204
1000 Brussel
Gratis toegang

Meer info : lr6bruxelles.tumblr.com

19:47 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.