15/02/2011

Van Peter Benoit tot Wannes Van de Velde : Wilrijk speelt Vlaamse componisten

Boudewijn Cox Cultuur is vandaag niet meer weg te denken in onze samenleving. Daarom is het jammer dat de Vlaamse muziekgeschiedenis zo weinig gekend is. Nochtans is de betekenis van onze Vlaamse componisten voor het Vlaamse muziekleven nauwelijks te onderschatten. Veel componisten maken echter weinig kans op opvoering van hun werk, zeker als het om grotere bezettingen gaat. In de orkestzaal klinken maar bitter weinig Vlaamse noten. Maar ook Vlaamse componisten uit het verleden zoals bijvoorbeeld Peter Benoit, August De Boeck, Arthur Meulemans, Paul Gilson en anderen zijn op enkele moedige initiatieven na éénzelfde lot beschoren.

Om onze Vlaamse componisten eens in de schijnwerpers te zetten, hebben de Vlaamse Volksbeweging, het Davidsfonds en de Stedelijke Muziekacademie van Wilrijk de handen in elkaar geslagen. Leraars en leerlingen van de Stedelijke Muziekacademie zullen zowel composities met onverwoestbare melodieën uit een ver verleden als composities van hedendaagse componisten - zelfs componisten uit Wilrijk - aan bod laten komen. Zo worden er werken uitgevoerd van o.a. Willem Kersters, Boudewijn Cox (foto), Peter Benoit, Jules De Corte, Vic Nees, Wannes Van de Velde e.a.

Met deze culturele activiteit willen Davidsfonds en de Vlaamse Volksbeweging ook de hand reiken naar de nieuwe Vlamingen. Omdat voor hen de uitwisseling van cultuur erg belangrijk is. Dit concert is een uitgelezen gelegenheid om die nieuwe Vlamingen kennis te laten maken met onze cultuur.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Wilrijk speelt Vlaamse componisten
Zaterdag 19 februari 2011 om 20.00 u
Schouwburg CC De Kern Wilrijk

Kern 18
2610 Wilrijk

Meer info : www.ccdekern.be

Extra :
Willem Kersters op www.matrix-new-music.be en www.muziekcentrum.be
Boudewijn Cox : www.boudewijncox.eu, www.muziekcentrum.be, www.matrix-new-music.be, www.cebedem.be en youtube
Vic Nees op www.matrix-new-music.be en www.muziekcentrum.be

17:00 Gepost in Concert, Muziek | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.