04/03/2009

Marco Mazzini vertegenwoordigt België en Peru in YouTube Symfonie Orkest

Marco Antonio Mazzini Klarinettist Marco Antonio Mazzini is een van de genomineerden die deel zal uitmaken van het YouTube Symfonie Orkest - het eerste orkest ooit dat via Internet werd samengesteld. Dit internationaal ensemble zal een live concert brengen op 15 april in de Carnegie Hall in  New York, onder leiding van Michael Tilson Thomas en brengt de allereerste uitvoering van het door Tan Dun hiervoor speciaal gecomponeerde werk.

Marco Antonio Mazzini werd geselecteerd als basklarinettist. Zijn video, waarbij hij het 'Adagio' van Mozarts klarinetconcerto ten beste gaf, maakte indruk op de jury, samengesteld uit leden van het Londons Symfonisch Orkest. Marco zal in april naar New York reizen om er zowel België als zijn geboorteland Peru te vertegenwoordigen.

Het is niet de eerste keer dat Marco optreedt in de Carnegie Hall. In mei 2006 gaf hij er reeds een succesvol concert met het Ostrava International Orchestra (uit Tsjechië) en het SEM Ensemble (uit New York). Hij bracht er muziek van Stefan Wolpe, Karheins Stockhausen, Iannis Xenakis en Earle Brown. Dit concert kon rekenen op een zeer positieve recensie in de New York Times.

De Peruaanse klarinettist treedt regelmatig op in België en in het buitenland met het Thelema Trio, een uniek ensemble, gefascineerd door de vertolking van experimentele en hedendaagse muziek, en met het Kinsa Trio, een trio bestaande uit klarinet, cello en piano, dat hoofdzakelijk Peruaanse muziek brengt, geschreven in het begin van de twintigste eeuw.

Vorig jaar, in november, bekroonde het Peruaanse Ministerie van Onderwijs Marco Mazzini met de Gouden Chaski als erkenning voor zijn internationale artistieke carrière. Binnenkort speelt Marco de wereldpremière van het 'Concerto Silvestre', een concerto voor basklarinet geschreven door de Peruaanse componist Rafael Junchaya. Dit werk in opdracht van Marco is het allereerste Peruaans concerto voor basklarinet, en zal door Marco uitgevoerd worden in de Bijloke in Gent op 7 en 8 mei 2009, samen met het Gents Universitair Symfonisch Orkest, onder de leiding van Steven Decraene.
Marco Antonio Mazzini woont in Gent en is een voormalig student van Eddy Vanoosthuyse en Marc Kerckhof, professoren aan het Gentse Conservatorium.

Marco Mazzini : www.clariperu.org/mazzini
Marco Mazzini opYouTube
YouTube Symphony : www.youtube.com
Thelema Trio : www.thelematrio.com
Kinsa Trio : www.clariperu.org/kinsa

17:00 Gepost in Nieuws | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.