16/04/2007

T:me deze week : slowjazz, triphop en een soundtrack bij het symbolisme

The Beau Hunks Saxophone Soctette De Concertzaal van Vooruit wordt het Meetingpoint van T:me 2007 en zal zoals elk jaar het kloppend hart zijn tijdens het festival: gratis concerten geselecteerd door muzikant Mauro Pawlowski, multimedia, T:meTV, DJ's en fuiven : elke avond staat het Meetingpoint open voor iedereen die T:me van dichtbij wil volgen. De concertzaal wordt voor deze T:me-editie omgebouwd tot een experimenteel multimediaal platform met 'voor- en nabeelden'.

Donderdag trekt de Nederlandse band The Beau Hunks Saxophone Soctette het feest op gang met een soundtrack bij het symbolisme : een ware reis door de tijd met negentiende-eeuwse marsen, ragtime, novelties, swing en ballads. De 14 muzikanten bespelen een waar museum van meer dan vijftig historische instrumenten en blazen het festival feestelijk in gang. The Beau Hunks Soctette is gemodeleerd naar een vooroorlogs voorbeeld: Het Saxophone Soctette van Paul Whiteman. Ze noemen zichzelf ook wel 'documentair orkest' omdat ze reconstructies maken van jazzmuziek die verloren of ondergesneeuwd raakte. Onder leiding van Robert Veen doen zij het geluid van oude grootmeesters herleven.

Louise Vertigo vermengt elektronica en het Franse chanson tot grappige triphop. Suggestief, breekbaar en helemaal in haar eigen stijl zoekt ze haar weg tussen uitgepuurde muziek en emotionele sprookjesverhalen. Vrijdag staat ze op het podium van Vooruit met Valentine Duteil (cello en bas), Didier Guegdes (gitaar), Jeff Sharel (elektronica) en Muriel Habrar (veejay).
www.louisevertigo.com

Het Duitse gezelschap Bohren Und Der Club Of Gore speelt slowjazz of is het doomjazz? Hun website en cd-hoezen doen wel eens vermoeden dat je met een (death) metalband te maken hebt, waar trouwens de roots van de muzikanten liggen. Op hun platen vind je lange nummers die héél traag gespeeld worden: van de drums, piano, mellotron, rhodes en contrabas worden vaak maar enkele tonen geproduceerd die langzaam wegebben eer de volgende opduikt. Net als kringen in het water verspreidt het geluid zich, tot de diverse kringen elkaar raken en er een prachtige synergie optreedt. Een iets hardere aanslag of een plotselinge saxofoon slaat in als een bom. Zaterdagavond kun je je op de slowjazz van Bohren de nacht laten indrijven, de schemering in, op lange, trage en bloedstollende nummers. Met hun verleden als vleermuis mag dat geen problemen geven.
www.bohrenundderclubofgore.de

Tijd en plaats van het gebeuren :

T:mefestival 2007
The Beau Hunks Saxophone Soctette : donderdag 19 april om 22.00 u - DJ Petrol om 23.00 u
Louise Vertigo : vrijdag 20 april om 21.00 u - DJ Snof om 22.00 u
Bohren Und Der Club Of Gore
: zaterdag 21 april om 21.00 u - DJ Romeo om 22.00 u
Meetingpoint - Concertzaal Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Meer info : www.timefestival.be en www.vooruit.be

10:00 Gepost in Concert | Permalink |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.